Gemeente Balen Gemeente Balen

Tip van de Bib: 'Hoe je stopt met plastic'

vrijdag 03 mei 2019
In mei gaan we in de Bib voor plasticvrij! Wat je zoal zelf kan doen, ontdek je in dit boek. Hoe kun je leven zonder al dat plastic? Handige adviezen voor iedereen die zelf wel iets zou willen doen, maar niet weet waar te beginnen.

Als we zo doorgaan, is het in 2050 misschien wel zo dat er – qua gewicht – meer plastic in de zee drijft dan dat er vissen in de zee zwemmen. Plastic is hét probleem van onze tijd en dit boek helpt je op weg om zelf een verschil te maken, plastic flesje voor plastic flesje. Je krijgt laagdrempelige tips voor elke kamer in je huis, voor onderweg en op je werk. Wat zijn de dingen die jij kunt doen? Van een herbruikbare koffiebeker tijdens je dagelijkse treinreis tot hoe je een verjaardagsfeestje organiseert zonder plastic.

Heb je zin gekregen om het te lezen? Kijk dan hier of het boek beschikbaar is of kom snel naar de Bib!

In de Bib staat deze maand wel meer in het teken van plasticvrij leven. Kom het snel zelf ontdekken bij je volgende bezoekje aan de Bib.

Heb je zelf nog tips om plasticvrij te leven? Deel ze dan op onze Facebookpagina met de #meiplasticvrij en wie weet win je een Dopper-flessen.

Nieuwsoverzicht
plastic

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus