Scholennieuws: Vorming 'hoe les geven over Europa?'

woensdag 28 augustus 2019
Van 20 september tot 27 oktober is er in Balen een 'Pop-up Europa'. Ideaal voor leerkrachten van de 3e graad om in die periode te werken rond 'Europa'. Je kan ideeën opdoen tijdens een vorming op 25 september 13u-15u. Inschrijven hiervoor via mail naar lut.de.saedeleer@balen.be.

Vorming: Hoe geef ik les over de EU? - 25 september 13u-15u

Gratis vorming voor leerkrachten uit de derde graad van het basisonderwijs. De Europese Unie in de klas brengen, is vandaag een grote uitdaging. Je kan er zoveel over vertellen, maar toch weet je soms niet waar te beginnen of waar te stoppen. De Europese actualiteit verandert voortdurend en tegelijk neemt de invloed van de EU op ons dagelijkse leven alleen maar toe.

Deze sessie gaat de Europese actualiteit niet uit de weg. Een medewerker van Europa Direct geeft je een opfrissing van de EU, een kijk op de Europese actualiteit en een overzicht van verschillende didactische hulpmiddelen om Europa interactief in de klas te behandelen. De vorming biedt ook ruimte voor discussie en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers. O.a. de handleiding om met het rollenspel aan de slag te gaan komt aan bod.

In te schrijven via lut.de.saedeleer@balen.be

 

Afhaalpunt gratis lesmateriaal in de Bib
Scholen kunnen gratis lesmateriaal bestellen via de website van de provincie
Ze kunnen dit dan tijdens Pop-up Europa Balen afhalen in de Bib.

Uitleenmaterialen
Scholen kunnen ook gratis materialen ontlenen. We zorgen dat dit ook af te halen is in de Bib. Later dit jaar komen hier ook nog alle vlaggen van de Europese Unie bij. Zo wordt lesgeven over Europa een feest. Een overzicht vind je op de website van de provincie.

 

Je kan jaarlijks met de klas ook deelnemen aan volgende Europa-activiteiten:

 

Sterrenklas

Hoe krijg je 11- en 12-jarigen razend enthousiast over Europa? Met Sterrenklas, een online wedstrijd over Europa van 5 november 2018 tot en met 9 mei 2019. De winnaar gaat met de hele klas op daguitstap naar zee. Volgend jaar zal de wedstrijd opnieuw lopen vanaf het najaar. 

 

Informatie over de EU

Via Facebook blijf je op de hoogte over al het Europa-nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor basisscholen.

Nieuwsoverzicht
Pop up Europa

Contact

Dienst mondiale samenwerking

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be