Gemeente Balen Gemeente Balen

Pleegzorg in de kijker in de Bib

maandag 15 april 2019
Balen heeft een warm hart voor kwetsbare kinderen. Daarom doneren we onze bibliotheek deze week aan pleegzorg. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen zoeken we gezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben.

Als Pleegzorggemeente willen we samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgt de Bib tussen 15 en 28 april een kleine make-over.

Pleegzorgboeken voor groot en klein krijgen een prominent plekje in de Bib en iedereen die wil krijgt een leuke bladwijzer mee. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?
Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?
Heb jij ook nog een plekje vrij? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be!

 

Nieuwsoverzicht
Doneer je Bib

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus