Gezocht: vrijwilliger-hulpcoaches voor Coderdojo-sessies in Bib

maandag 10 juni 2019

Ben je gepassioneerd door ICT en wil je graag jongeren inspireren en leren programmeren? Meld je dan aan als mentor voor de Coderdojo-sessies. Deze vinden elke eerste zaterdag van de maand (behalve in de zomervakantie) van 10u tot 12u30 plaats in de Bib van Balen.

 

Wat is CoderDojo?

CoderDojo Belgium organiseert gratis workshops (= Dojo’s of doe-het-zelf lessen) voor jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar in o.a. de Bib van Balen.

Bij een Dojo leren jonge mensen programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's maken, games maken en meer. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook andere gelijkgestemden, delen deelnemers waaraan ze gewerkt hebben en maken ze nieuwe dingen.

CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slechts één regel: "Boven Alles: Wees Cool!", pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

 

Jouw taken

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Als hulpcoach begeleid je de kinderen. Je staat onder leiding van een leadcoach en helpt de kinderen met hun opdrachten, doet voor, leert aan en stimuleert fantasie en creativiteit.

 

Je profiel

  • Je hebt zin om kinderen in te wijden in de wereld van het programmeren en technologie
  • Je bent een kindvriendelijke werker
  • Integere en loyale werker
  • Samen-werker
  • Je bent enthousiast, geduldig en toegankelijk

 

Kennis en vaardigheden

  • Vlot in omgang met kinderen
  • Interesse in ICT en programmeren
  • Programmeerervaring is mooi meegenomen, maar geen must

 

Werktijden

Iedere eerste zaterdag van de maand, behalve in de zomervakanties (van 10u tot 12u30)

 

Locatie

Bib van Balen

 

Interesse?

Kom de sfeer opsnuiven op één van onze dojo’s in Balen: iedere eerste zaterdag van de maand in de Bib van Balen (behalve in de zomervakantie) van 10u15 tot 12u30. 
Graag wel een seintje vooraf aan onze leadcoach Robin via balen@coderdojobelgium.be of aan Wendy van de Bib van Balen (wendy.geypen@balen.be, tel. 014 /74 41 15).

Nieuwsoverzicht

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus