Haal gratis bloemenzaad, help de bijen en win!

maandag 01 april 2019
Aan de balie van het gemeentehuis en VC De Kruierie kan je, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen om een zonnig hoekje in je tuin in te zaaien. Zo ontstaan bloemenperkjes waarop bijen en vlinders verzot zijn. Stuur een foto van je bloemenpracht door en maak kans op een mooie prijs!

Help de bijen

De bijen zijn in nood. Door het gebruik van pesticiden, de overdaad aan beton en het tekort aan bloemperkjes en nestplaatsen zijn ze met uitsterven bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor het voortbestaan van alle leven op aarde. Zij zijn immers dé bestuivers van veel planten en dragen zo bij tot onze voedselvoorziening. Ze kunnen dus alle hulp gebruiken.

 

Haal gratis bloemenzaad af

Om de bijen te helpen kan je vanaf maandag 1 april, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen aan de balie in het gemeentehuis of VC De Kruierie.

 

Fotowedstrijd

Als tussen eind april en eind juli een zonnig hoekje in je tuin inzaait met dit zaadmengsel, krijg je in de zomer in ruil een bloemenweide waarop bijen en vlinders verzot zijn. Maak hiervan een foto, bezorg die vóór 1 september aan milieudienst@balen.be en maak kans op een mooie prijs.

Nieuwsoverzicht
Bij

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be