Kan jij goed luisteren? Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

donderdag 25 juli 2019
Elke dag contacteren meer dan 300 mensen de telefoon- en chathulplijn van Tele-Onthaal (tel 106) op zoek naar een uitweg voor hun kleine en grote zorgen. Heb jij een luisterend oor? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger. Je krijgt eerst een grondige opleiding (starten in oktober).

Elke dag contacteren meer dan 300 mensen de telefoon- en chathulplijn van Tele-Onthaal (tel 106) op zoek naar een uitweg. Voor grote en kleine zorgen, met een moeilijk verhaal, om gehoord te worden, om steun te zoeken,... Dit kan gratis en anoniem. 

Om zoveel bellers en chatters dat luisterende oor te kunnen bieden waar ze naar op zoek zijn, zoekt Tele-Onthaal voortdurend nieuwe luisteraars. Ben jij zo iemand? Sta jij open voor andere visies en overtuigingen? En wil je niet per se jouw oplossing opdringen? Kan je je een halve dag (of nacht) per week vrij maken? Ben je minstens 21 jaar en kan je je verplaatsen naar de luisterpost (Antwerpen of Hasselt)?

Elke nieuwe vrijwilliger krijgt gratis een grondige opleiding (o.a. gespreksvaardigheden) en wordt permanent begeleid, opgevolgd en ondersteund tijdens je zinvol werk in een gedreven team. In ruil krijg je een deel van je vervoersonkosten terug. 

Interesse? Meld je aan via www.tele-onthaal.be/word-vrijwilliger: je kan kiezen of je je aansluit bij de provincie Antwerpen (opleiding in Antwerpen vanaf 10 oktober) of de provincie Limburg (opleiding in Hasselt vanaf 21 oktober). 

 

Nieuwsoverzicht