logo print  logo ocmw print

Security Netwerk Industrie 'Driehoek-Berkebossen' van start

dinsdag 19 maart 2019

Op 18 maart is het Security Netwerk Industrie (SNI) ‘Driehoek-Berkebossen’ officieel van start gegaan. Een SNI is een samenwerkingsverband tussen de lokale politie, bedrijven en de lokale overheden die de veiligheid binnen een industriezone moet versterken op basis van informatie-uitwisseling.

 

16 bedrijven aangesloten

'Driehoek-Berkebossen' is het eerste Security Netwerk Industrie (BIN-SNI) in de politiezone Balen-Dessel-Mol. Momenteel zijn er 16 bedrijven aangesloten in het SNI ‘Driehoek-Berkebossen’. Daarbij zijn ook de Seveso-bedrijven Nyrstar, Omnichem en AGC betrokken.

 

Betrokken straten

In Balen zijn volgende straten betrokken: Venetiëlaan, Voortstraat, Industrieweg, Zinkstraat, Japanse Kerselarenlaan, Nieuwe Congostraat, Buskruitstraat, Canadastraat en Poeierstraat. In Mol gaat het om het grondgebied langs de Venetiëlei, Voortbeemden, Berkebossenlaan, Colburnlei, Haagdoornstraat, Simonsestraat, Kanaalstraat en de Zuiderring.

 

Toetreden tot SNI?

De bedoeling is om zoveel mogelijk bedrijven in de omgeving van de SEVESO-bedrijven, meer bepaald langs de industrieterreinen Driehoek en Berkebossen gelegen te Balen en Mol, te betrekken in het SNI netwerk. Ook bedrijven of instellingen die niet gelegen zijn binnen dit gebied (Economisch Netwerk Vlaanderen), maar wel voldoen aan de voorwaarden, kunnen tot het SNI toetreden.

Voorwaarden:

  • bedrijf of instelling (geen winkel);
  • beschikken over een permanente security-bezetting of 24/24u bereikbaar;
  • maximaal één telefoontoestel (vast of GSM) opgeven dat 24/24u bereikbaar is of intern wordt doorgeschakeld.

Bedrijven die interesse hebben om aan te sluiten kunnen een inschrijvingsformulier ontvangen op aanvraag via celpreventie@politiebalendesselmol.be.

 

Meer info: lokale politie Balen-Dessel-Mol, tel. 014/33 37 00

Nieuwsoverzicht

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
wijkbalen@politiebalendesselmol.be
Naar top