Gemeente Balen Gemeente Balen

Aanleg fietspaden N136: laatste loodjes in fase 1, aanleg fietspaden in fase 2 en 3

vrijdag 15 maart 2019
De werken aan de veilige, vrijliggende fietspaden en het wegdek van Rijsberg(dijk) naderen stilaan hun einde. In fase 1 gaat de aannemer de komende dagen de rioolputten ophalen, asfalteren en belijnen, waarna dit gedeelte terug opengaat voor alle verkeer. In fase 2 en 3 worden de fietspaden gestort.

Alle onderstaande data zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden.

 

Fase 1 (Soef-Wezelbaan): fietsbruggen en eindlaag asfalt

In de week van 18 maart worden de fietsbruggen over de Molse Neet aangestort met beton en werkt de aannemer de laatste stukjes fietspad af. Fietsers gebruiken dan best tijdelijk terug de vroegere fietsomleiding via Breden Els en Varenstraat.

Op dinsdag 19 maart start de aannemer met het ophalen van de rioolputten in het asfalt. Zolang er geen toplaag ligt, moet het plaatselijk verkeer rekening houden met een plaatselijke verhoging in het wegdek om de plusminus 50 meter. Rij dus extra voorzichtig.

Op maandag 25 maart wordt de toplaag van het asfalt gelegd in fase 1. Aan de bewoners wordt gevraagd om hun wagen die dag vóór 7u 's morgens buiten de werkzone te plaatsen. Hun woning zal de rest van de dag niet bereikbaar zijn met de wagen.

Op dinsdag 26 maart wordt de belijning aangebracht. Zodra deze verwerken voltooid zijn, gaat het gedeelte tussen de rotonde Soef en het kruispunt met de Wezelbaan terug open voor alle verkeer.

 

Fase 2 (Wezelbaan-Ring) en 3 (Ring-Kiezelweg): aanleg fietspaden

In fase 2 (Wezelbaan-Ring) worden vermoedelijk van woensdag 20 maart t.e.m. vrijdag 22 maart de fietspaden gestort, waarna deze moeten uitharden. In de week van 25 maart zal de aannemer de opritten aanwerken. Zodra dit gebeurd is, kunnen de bewoners sporadisch hun oprit terug gebruiken. In tussentijd kunnen zij 's avonds en tijdens het weekend met de wagen tot voor hun woning rijden. Dit is voor de bewoners een van de laatste 'moeilijke' periodes met uitzondering van de aanleg van de laatste toplaag asfalt (vermoedelijk eind mei).

In fase 3 (Ring-Kiezelweg) is de aannemer op Mols grondgebied bezig met het laatste deel tot aan het kruispunt met Kiezelweg (aan SunParcs).

 

Veilige en vrijliggende fietspaden

De planning blijft om het volledige traject tegen het bouwverlof klaar te hebben en terug open te stellen voor alle verkeer, met een nieuw wegdek en veilige fietspaden als resultaat. Iets waar elke automobilist, maar zeker ook elke fietser naar heeft uitgekeken.

 

Meer info:

Alle info over dit project op www.balen.be/wegenwerken.

Bekijk hier het algemeen overzicht van de werken N136

Nieuwsoverzicht
Werken N136 - fase 1

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be