Gemeente Balen Gemeente Balen

Stormschade opgelopen op 10 maart? Verwittig verzekering én gemeente

woensdag 13 maart 2019
Heb jij stormschade opgelopen op zondag 10 maart? Ga dan langs bij je verzekeringsagent en meld dit ook bij de gemeente vóór 1 april. Het is belangrijk dat we een overzicht hebben van alle schade in Balen om een aanvraag in te dienen bij het Rampenfonds om het stormweer te laten erkennen als ramp.

Eerst langs de verzekering

Als je stormschade hebt opgelopen op zondag 10 maart, ga je best eerst langs bij je verzekeringsagent. Documenteer uitvoerig de schade (oplijsting, beschrijving en foto's van de schade, aankoopfacturen, offertes van de herstellingswerken,...).

 

Melden bij de gemeente

Doe vóór 1 april ook een melding van de opgelopen schade bij de dienst veiligheid. Dit kan makkelijk via het e-loket, of aan de balie van het gemeentehuis (geef een korte beschrijving van de opgelopen schade (liefst met foto's), een eerste schatting van de financiële schade en je contactgegevens).


Het is belangrijk dat we aan de hand van deze meldingen een idee krijgen van de totale schade in onze gemeente. Met dit dossier zullen we een aanvraag indienen bij het Rampenfonds om het stormweer te laten erkennen als ramp.

 

Houd bewijsstukken bij

Momenteel kan je nog géén individuele aanvraag tot schadevergoeding indienen. Dit kan pas nadat het stormweer daadwerkelijk erkend wordt als ramp. We houden je via de gemeentelijke communicatiekanalen op de hoogte als dit het geval is en hoe je dan een schadevergoeding kan aanvragen. Houd hiervoor alle bewijsstukken goed bij.

Nieuwsoverzicht
Stormschade

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be