Gemeente Balen Gemeente Balen

Gratis lezing over psychische problemen bij jongeren (4 april)

maandag 11 maart 2019
Op donderdag 4 april geeft jeugdpsychiater Lieve Swinnen om 19u30 een gratis lezing over psychische problemen bij kinderen en jongeren in de Rozenberg in Mol. Iedereen welkom, wel vooraf inschrijven bij de Dienst Opvoedingsondersteuning Mol (via rob.philipsen@gemeentemol.be of 014/33 15 50).

Dipje, depri of iets anders?

Jaarlijks organiseert een ouderraad van de Katholieke Secundaire scholen in Mol (KSOM) met ondersteuning van de Dienst Opvoedingsondersteuning Mol een infoavond voor het grote publiek. Dit jaar zorgt de ouderraad van Rozenberg Secundair Onderwijs voor de praktische organisatie van de lezing ‘Dipje, depri of iets anders aan de hand?’.

 

Gastspreker Lieve Swinnen 

Spreker is Lieve Swinnen, een befaamd kinder- en jeugdpsychiater die elke dag kinderen en jongeren ontvangt met psychische problemen als depressie, angsten, druk gedrag of contactstoornissen. Iedereen krijgt in zijn leven wel eens een kleine of grote tegenslag te verwerken. Je voelt je neerslachtig of depri. Duurt dit een paar weken, is het gevoel zeer heftig en heb je er geen controle meer over, dan is er sprake van depressie.

 

Depressie bij pubers

Ook pubers kunnen een depressie doormaken. Het tijdig herkennen en behandelen van deprimerende gevoelens helpt voorkomen dat de depressie blijft duren en dat de pubers er ook op volwassen leeftijd nog regelmatig last van hebben. Lieve Swinnen legt het verschil uit tussen een dipje, een depressie en andere psychische problemen en leert ons de signalen te herkennen.

 

Vooraf inschrijven

Deze infoavond is bedoeld voor alle (groot)ouders, leerkrachten, opvoeders en verdere geïnteresseerden. De inkom is gratis. Je wordt verwacht op donderdag 4 april om 19u30 in de Robianozaal van Rozenberg S.O. (Rozenberg 2 in Mol, achter de gemeenteparking). Je dient wel uiterlijk op 1 april in te schrijven bij de Dienst Opvoedingsondersteuning Mol via rob.philipsen@gemeentemol.be of 014/33 15 50.

Nieuwsoverzicht
Depressie

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Vandaag gesloten
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be