logo print  logo ocmw print

Politie Balen-Dessel-Mol werkt vanaf nu ook op afspraak

maandag 25 februari 2019

Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen op het hoofdcommissariaat van de politie Balen-Dessel-Mol, kan sinds 1 maart zelf online een afspraak maken via de website www.politiebalendesselmol.be. Het blijft ook nog mogelijk om tijdens de openingsuren een aangifte te doen zonder afspraak.

 

Tijdsbesparend en klantvriendelijk

Een aangifte doen of klacht neerleggen na afspraak werkt tijdbesparend en klantvriendelijk. Wie online een afspraak boekt, krijgt een bevestiging van de afspraak via mail en eventueel een overzicht van de documenten of andere informatie die je dient mee te brengen naar het politiekantoor. Dit bespaart je onnodig heen- en weerrijden om documenten binnen te brengen. Bovendien kan de afhandeling sneller en gerichter, omdat er zaken vooraf voorbereid kunnen worden.

Voor aangifte van een strafbaar feit doe je best aangifte bij de politiezone waar de feiten zich voordeden. Is dit niet mogelijk, dan kan je aangifte ook doen bij de politiezone van je woonplaats. Ook zonder afspraak kan je nog terecht, maar dan moet je rekening houden met mogelijke wachttijden.

 

Nieuwe openingsuren

Afspraken kunnen alleen gemaakt worden wanneer het gaat om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen. Dit kan op het hoofdcommissariaat tijdens de nieuwe openingsuren: op weekdagen en op zaterdag tussen 8u en 20u. De politie blijft natuurlijk alle dagen dag en nacht klaar staan voor dringende hulp.

Voor een klacht of aangifte in de wijkkantoren (waaronder dat van Balen) kan je voorlopig nog geen afspraak maken. 

 

Hoe maak je zelf een afspraak?

  • Surf naar www.politiebalendesselmol.be
  • Klik op ‘Maak een afspraak’
  • Vul enkele gegevens in
  • Kies het feit waarvoor je wil langskomen
  • Selecteer een afspraakmoment

Beschik je niet over een internetverbinding, lukt het niet via de website of twijfel je of je wel aangifte moet doen? Neem dan telefonisch contact op met de onthaaldienst op 014/33 37 00. Een medewerker geeft je graag advies en maakt eventueel voor jou een afspraak.

 

Dringende politie hulp, bel 101

Het afsprakensysteem dient uiteraard niet om dringende politiehulp te vragen! Daarvoor kan je te allen tijde terecht op het noodnummer 101! Wie zich buiten de kantooruren aanmeldt aan het hoofdcommissariaat van de kantoren kan via de muurtelefoon een medewerker van de noodcentrale 101 spreken.

 

Meer info: lokale politie Balen-Dessel-Mol, 014/33 37 00

Nieuwsoverzicht

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
wijkbalen@politiebalendesselmol.be
Naar top