logo print  logo ocmw print

Blijf op de hoogte van groepsaankoop dakisolatie en groendaken

maandag 01 april 2019
Dit voorjaar organiseert IOK samen met o.a. de gemeente Balen een groepsaankoop dakisolatie en groene daken. Je kan je nu al vrijblijvend inschrijven op www.iok.be/dakisolatie of www.iok.be/groendak om op de hoogte gehouden te worden. Op 7 mei is er ook een info-avond in VC De Kruierie.

Verplichte dakisolatie

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Bovendien voorziet de netbeheerder nog een premie voor dakisolatie. Daarom willen IOK en de deelnemende gemeenten met deze groepsaankoop de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.

 

Ga voor een geïsoleerd én een groen dak

De groepsaankoop dakisolatie wordt gecombineerd met een groepsaankoop groendaken. Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een zwart exemplaar.

 

Heb je interesse?

Schrijf je dan via onderstaande links in om vrijblijvend op de hoogte gehouden te worden. Eind mei zijn de prijzen en voorwaarden gekend, deze blijven dan geldig tot en met 30 juni 2020.

Geen internet? Schrijf je dan in via 014/57 42 79 of bij de milieudienst op het gemeentehuis.

Geïnteresseerde aannemers kunnen zich aanmelden via www.iok.be.

 

Info-avond in VC De Kruierie (7 mei)

Op dinsdag 7 mei is er om 19u30 in VC De Kruierie een info-avond waar IOK dieper ingaat op de werking van de groepsaankoop en waar je technische informatie krijgt over dakisolatie en groendaken.

Kan je er op 7 mei niet bij zijn? Dan kan je op maandag 29 april terecht in het Ontmoetingscentrum Kasterlee (Binnenpad 2) en op dinsdag 24 september in het stadhuis van Geel (Zaal 1.14, Werft 20), telkens om 19u30.

 

Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die dakisolatie of een groendak willen laten plaatsen. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving. De stuurgroep zal doorgaan op maandag 13 mei om 19u30 in Dessel.

 

Meer info: 014/56 42 56 of duurzaamheidsteam@iok.be

Nieuwsoverzicht
Groepsaankoop dakisolatie & groendak (foto IOK)

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top