logo print  logo ocmw print

Prijzen en voorwaarden groepsaankoop sanering stookolietank bekend

dinsdag 19 februari 2019
De prijzen en voorwaarden van de tankslag van IOK en o.a. de gemeente Balen, zijn bekend. Wie zijn buiten gebruik gestelde stookolietank wil laten saneren, kan t.e.m. 31 december 2019 gebruik maken van deze groepsaankoop. Je moet zelf één van de gekozen firma's contacteren voor een offerte op maat.

Milieurisico's

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

 

Tankslag

Om dit probleem te voorkomen organiseert IOK samen met gemeenten Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol, Retie een ‘tankslag’. De bedoeling hiervan is om de stookolietanks gezamenlijk te saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, door samen de markt op te gaan willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen.

 

Wil je deelnemen?

Ondertussen heeft de stuurgroep 2 firma’s aangesteld voor het uitvoeren van de tankslag. Het overzicht van de gekozen firma’s met hun prijzen en voorwaarden vind je hier

Deelnemen kan door rechtstreeks contact op te nemen met een gekozen firma en te verwijzen naar de groepsaankoop. Firma's komen vooraf gratis en vrijblijvend langs om een offerte op maat te maken, op basis van de afgesproken prijzen en voorwaarden. 

 

Info-avond op 26 februari

Op dinsdag 26 februari om 20u stellen de gekozen aannemers hun prijzen, voorwaarden en werkwijze voor op een infoavond in zaal 't Getouw in Mol (Molenhoekstraat 2). Iedereen is van harte welkom, inschrijven is niet nodig.

 

Info: Gert Druyts (IOK), gert.druyts@iok.be, 014/56 42 56, www.iok.be/tankslag

Nieuwsoverzicht
Sanering stookolietank (foto IOK)

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top