logo print  logo ocmw print

Eandis wordt Fluvius

maandag 11 februari 2019
Vorig jaar fuseerden Eandis en Infrax tot Fluvius, een nieuw bedrijf dat alle distributienetten voor elektriciteit en aardgas en de openbare verlichting beheert, aanlegt en onderhoudt in alle Vlaamse gemeenten. Vanaf nu wordt ook overal die nieuwe merknaam effectief gebruikt (uniformen, badges,...).

Vorig jaar fuseerden bedrijven Eandis en Infrax tot het nieuwe netbedrijf Fluvius. Gisteren stelde het nieuwe bedrijf zich voor aan het grote publiek. Als netbedrijf is Fluvius verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van distributienetten voor elektriciteit, aardgas, riolering en kabel. Daarnaast staan ze ook in voor de openbare verlichting in onze gemeente. 

Energienetbeheerders Eandis en Infrax fuseerden in juli 2018 al tot Fluvius. Zo ontstond één bedrijf dat alle distributienetten voor elektriciteit en aardgas en de openbare verlichting beheert, aanlegt en onderhoudt in alle Vlaamse gemeenten. De voorbije maanden bleven de oude namen echter nog in gebruik op straat en voor de klanten, maar dat is nu verleden tijd. Overal wordt vanaf begin februari gewerkt met de merknaam Fluvius. Dat betekent dat de werknemers voortaan met Fluvius-uniform, -badge en -wagens de straat op gaan.

Een van de gevolgen van de fusie is dat er nu in heel Vlaanderen één telefoonnummer is om pannes of storingen te melden (078/35 35 00), en één nummer voor dringende oproepen bij gasgeur (0800/65 0 65).

De fusie moet leiden tot kostenbesparingen. En op termijn mogelijk ook tot een daling van het nettarief. 

Info: www.fluvius.be 

Nieuwsoverzicht
Naar top