logo print logo ocmw print

10 jaar VC De Kruierie: vier met ons mee!

dinsdag 01 januari 2019
Op 6 februari 2009 werd vrijetijdscentrum De Kruierie officieel geopend. Tien jaar later is het vrijetijdscentrum een vaste waarde en stuwende motor geworden van het vrijetijdsgebeuren in onze gemeente. En dit jubileum willen we vieren, samen met jou, een heel jaar lang!

Elke maand zetten we een activiteit in de kijker, op de 10de van elke maand kan je op een geheime locatie een leuk pakket winnen en afsluiten doen we met de Warmste Week in december.

 

Startevenement met o.a. Steffi Vertriest (Njam!)

We geven de aftrap van dit feestjaar op woensdag 6 februari. Tussen 10u en 20u ben je doorlopend welkom in ons vrijetijdscentrum. We onthalen elke bezoeker hartelijk met een drankje. We lanceren de ‘Hop Up’ (lichte elementen waarmee kinderen zelf een speelhoekje in mekaar kunnen knutselen) of je kan spelen op een levensgroot ganzenbord. De muziek van Kundabuffi laat je van 13u tot 19u andere culturen ontdekken. Tussen 14u en 15u30 zijn voorleessessie en vertelplaten in de Bib. Van 15u tot 19u komt Jommeke op bezoek en kan je proeven van onze lekkere pannenkoeken, bereid op de Ofyr (vuurschaal bbq).

Tussen 16u en 19u is healthy foodie Steffi Vertriest (gekend van ‘De Gezonde Goesting’ op Njam! en haar blog byebyecheeseburger.be) te gast met gezonde en lokale kookworkshops. Met de bon die je hieronder vindt, krijg je een handig en duurzaam hebbedingetje.

 

Maandelijks een activiteit in de kijker

Elke maand staat er een activiteit in het teken van ‘10 jaar De Kruierie’. Deze activiteit zal je in de Gebuurtenissen herkennen zijn aan het logo ’10 jaar De Kruierie’. Deze activiteiten worden duurzaam opgewaardeerd (met bv. een gezonde snack of een lokaal product). 

 • zaterdag 23 februari, vanaf 16u30: Schemertocht met artistieke intermezzo’s door het Centrum (i.s.m. de jubilerende Academies voor Beeldende Kunsten en Muziek en Woord en de Muziekschool), tickets zijn te koop in VC De Kruierie (beperkt aantal plaatsen).
 • vrijdag 8 maart: Ladies filmnight
 • vrijdag 5 april: Optreden ‘Portie Gemengd’ (spiegeltent Jaarmarkt)
 • donderdag 16 mei: Lezing Week van de Opvoeding
 • juni: Lokale productenmarkt
 • donderdag 29 augustus: Muziekterras parking VC De Kruierie
 • september: Kinderklanken
 • donderdag 10 oktober: Lezing Jeroen Walravens
 • november: Burkina Rock
 • december: Warmste Week, met o.a. op donderdag 19 december optreden ‘Gary Gielen’

Meer info over deze activiteiten vind je in de Gebuurtenissen, de Facebookpagina van VC De Kruierie of op www.balen.be/10jaarkruierie.

 

De eerste in de Kruierie-stoel wint een feestpakket

Bij feesten horen uiteraard cadeautjes en daar maak je bij ons elke maand kans op! Vanaf 10 maart kan je elke maand onze stoel op de 10de van de maand om 10u10 op een andere locatie in Balen vinden. De locatie en het voorwerp dat je moet meebrengen, maken we elke 10de van de maand om 10u10 bekend op de Facebookpagina van de gemeente Balen en VC De Kruierie (de woensdag ervóór geven we al een kleine hint in de UiT-nieuwsbrief, gratis te abonneren via www.balen.be/nieuwsbrief). Zit jij als eerste in de stoel, dan win jij een pakket met 10 leuke dingen (waaronder de exclusieve ‘Kruierie-evenementenstoel’). Kortom, je zit een heel jaar goed bij VC De Kruierie!

Nieuwsoverzicht
10 jaar VC De Kruierie

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top