Gemeente Balen Gemeente Balen

Ondernemersnieuws: kappers- en wellnesszaken gezocht voor gratis screening energieverbruik

maandag 07 januari 2019
Kempische kappers- en wellnesszaken die hun energieverbruik onder de loep willen laten nemen, kunnen tot 6 februari een gratis screening aanvragen bij studenten Energietechnologie van Thomas More Kempen. Zij doen vervolgens aanbevelingen om de energiefactuur te doen dalen.

Het is al het vierde jaar op rij dat de studenten Energietechnologie aan Thomas More Kempen energiescreenings uitvoeren bij handelszaken. Hiermee ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2020, het engagement van 29 Kempense gemeenten om 20% CO2 te besparen tegen 2020.

 

Gezocht: kappers- en wellnesszaken

Dit jaar ligt de focus op kappers- en wellnesszaken. Geïnteresseerde zaken kunnen zich hier inschrijven tot 6 februari. De geselecteerde handelszaken worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

 

Energiescans, analyse en advies

Teams van vier studenten voeren energiescans uit in de geselecteerde kappers-en wellnesszaken. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met gelijkaardige handelszaken. Deelnemers krijgen vervolgens advies en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen.

 

Voorstelling resultaten

De resultaten van het project worden eind mei voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners. Het project loopt van 27 februari tot 22 mei.

 

Voorwaarden

Om een vlotte samenwerking te kunnen garanderen, zijn er enkele voorwaarden:

  • Kandidaat-handelszaken stellen jaarafrekeningen van gas/mazout, elektriciteit en water ter beschikking van de afgelopen drie jaar;
  • Bij opstart van de scan worden er concrete afspraken gemaakt om zo de veiligheid van de studenten tijdens de rondgang te garanderen;
  • Bij opstart van de scan wordt er een afspraak gemaakt door de studenten voor (maximaal) een halve dag rondleiding in de handelszaak;
  • Een minimum betrokkenheid van de kandidaat-handelszaak is nodig om een kwalitatieve energiescan uit te kunnen voeren.
  • De kappers- of wellnesszaak is gelegen in een van de 29 gemeenten binnen de IOK-regio.

 

Meer info

Tiemen Thijssen, tiemen.thijssen@thomasmore.be, 014/56 23 10.
Ellen Leys, ellen.leys@iok.be, 014/56 45 15.

Of surf naar de website van Kempen 2020

Nieuwsoverzicht