Gemeente Balen Gemeente Balen

Aanleg fietspaden N136: start werken in fase 2 en 3 op 7 januari

donderdag 20 december 2018
Op maandag 7 januari start de aannemer met de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de N136 in fase 2 (Wezelbaan - Zuiderring) en fase 3 (Zuiderring - Kiezelweg). De werken zijn bij gunstige weersomstandigheden afgerond tegen begin juni. Het doorgaand verkeer volgt de bewegwijzerde omleiding.

De werken in fase 3 tussen de Zuiderring en de Kiezelweg verlopen in twee tussenfases. De aannemer legt zich eerst toe op het stuk tussen de Zuiderring en de Hulststraat. In de loop van maart verschuift de werfzone naar het gedeelte tussen de Hulststraat en de Kiezelweg.

 

Fase 2 en 3 gelijktijdig

Zoals eerder gecommuniceerd, pakt de aannemer fase 2 (op Balens grondgebied) en fase 3 (op Mols grondgebied) samen aan om de opgelopen achterstand in fase 1 (in Balen) door een verkeerde inschatting van een nutsbedrijf in te halen. Op deze manier moet het volledige traject tegen het bouwverlof klaar zijn, met een nieuw wegdek en veilige fietspaden als resultaat.

Omdat de Ring deze twee fases doorkruist, is er vlotte ontsluiting voor het verkeer mogelijk. De omleiding loopt in beide rijrichtingen langs Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat, Bankei en Zuiderring (fase 2) en de Zuiderring – F.S. Emsenslaan en Kiezelweg (fase 3).

 

Fase 1 open voor plaatselijk verkeer

Fase 1 (Soef-Wezelbaan) is sinds donderdag 20 december terug opengesteld voor plaatselijk verkeer. Ook de handelaars (frituur Rijsberg en dagbladhandel 't Hoekske) zijn terug bereikbaar via Rijsberg. De afwerkingslaag van het asfalt moet nog gelegd worden als de weersomstandigheden beter zijn (vermoedelijk in maart, als de asfaltcentrales terug open zijn). Het doorgaand verkeer moet tot dan de omleiding blijven volgen via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat, Bankei en Zuiderring. Mol-Gompel blijft bereikbaar via de Wezelbaan.

Door het ontbreken van de toplaag kunnen de winterdiensten in dit gedeelte niet strooien of sneeuw ruimen. Daarom wordt het plaatselijke verkeer gevraagd om de snelheid aan te passen, er geldt een beperking tot maximum 50 km/u. Ook de bruggen over de Molse Nete moeten nog geplaatst worden. Aan fietsers wordt dan ook gevraagd om hier extra voorzichtig te zijn.

 

Meer info:

Alle info over dit project op www.balen.be/wegenwerken.

Bekijk hier het algemeen overzicht van de werken N136.

Nieuwsoverzicht
Werken N136 - fase 2

Contact

Dienst openbare werken/Technische dienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
technische.dienst@balen.be