Gemeente Balen Gemeente Balen

Aanleg fietspaden N136: fase 1 (Soef-Wezelbaan) open voor plaatselijk verkeer vanaf 20 dec

woensdag 12 december 2018
Op donderdag 20 december wordt fase 1 van de werken aan de N136 (tussen rotonde Soef en kruispunt Wezelbaan) terug opengesteld voor plaatselijk verkeer tegen maximum 50 km/u. De handelaars zijn weer bereikbaar. Doorgaand verkeer is nog steeds verplicht om de omleiding te volgen.

Fase 1: open voor plaatselijk verkeer vanaf 20 december

Op donderdag 20 december wordt fase 1 (Soef-Wezelbaan) terug opengesteld voor plaatselijk verkeer. Ook de handelaars (frituur Rijsberg en dagbladhandel 't Hoekske) zijn dan terug bereikbaar via Rijsberg. Tegen dan moet ook de aansluiting van de openbare verlichting in dit gedeelte in orde zijn, daaraan wordt momenteel nog gewerkt.

De afwerkingslaag van het asfalt moet nog gelegd worden als de weersomstandigheden beter zijn (vermoedelijk in maart). Tot dan moet het doorgaand verkeer de omleiding blijven volgen via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat, Bankei en Zuiderring. Mol-Gompel blijft bereikbaar via de Wezelbaan.

Door het ontbreken van de toplaag kunnen de winterdiensten in dit gedeelte niet strooien of sneeuw ruimen. Daarom wordt het plaatselijke verkeer gevraagd om de snelheid aan te passen, er geldt een beperking tot maximum 50 km/u.

Ook de bruggen over de Molse Nete moeten nog geplaatst worden. Aan fietsers wordt dan ook gevraagd om hier extra voorzichtig te zijn.

 

Fase 2 en 3: werken starten op 7 januari

Op maandag 7 januari begint de aannemer met de aanleg van de fietspaden in fase 2 (Wezelbaan-Ring) en 3 (Ring-Kiezelweg in Mol-Rauw). Meer info daarover volgt volgende week. 

 

Meer info:

Alle info over dit project op www.balen.be/wegenwerken.

Bekijk hier het algemeen overzicht van de werken N136

Nieuwsoverzicht
Aanleg fietspaden N136 (fase 1)

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 17u - 20u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be