Gemeente Balen Gemeente Balen

Ziek in het weekend of 's avonds? Bel 014/22 22 00

maandag 26 november 2018
Heb je door de week na 18u, in het weekend of op feestdagen dringend medische hulp nodig, die niet kan wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is? Bel dan 014/22 22 00. Door de week kom je uit bij de dokter van wacht, in het weekend en op feestdagen bij de Huisartsenwachtpost Zuiderkempen.

Door de week voor 18u: eigen dokter

Als je op weekdagen voor 18u medische hulp nodig hebt, kan je terecht bij je eigen huisarts.

 

Door de week na 18u: dokter van wacht

Tijdens de week na 18u kan je bellen naar 014/22 22 00. Je komt terecht op een automatisch bandje en er wordt gevraagd om je postcode in te geven. Vervolgens word je doorverbonden met de dokter van wacht. Deze is van wacht in zijn eigen praktijk en geeft je zijn/haar adres of bezoekt je thuis.

 

In het weekend en op feestdagen: wachtpost

Ook tijdens het weekend en op feestdagen bel je 014/22 22 00. Je krijgt een medewerker van Huisartsenwachtpost Zuiderkempen aan de lijn die je een afspraak geeft in de wachtpost of een huisbezoek plant. De Huisartsenwachtpost Zuiderkempen bevindt zich op de Molseweg 204, in Geel. Dat is het witte huis rechts op het einde van de Ring van Mol (wegversmalling), richting Geel.

Het voordeel van deze wachtpost is dat je niet meer op zoek moet naar de woning van de dokter van wacht en dat het vanuit Balen makkelijk bereikbaar is. De wachttijden worden ook beperkt door enkel op afspraak te werken, na telefonisch contact.

Na de consultatie brengt de dokter van wacht jouw huisarts op de hoogte. Zo gaan er geen medische gegevens verloren.

 

Is een huisbezoek nog mogelijk?

De dokter van wacht onderzoekt je bij voorkeur in de wachtpost of in zijn praktijk omdat daar de nodige medische apparatuur aanwezig is. Maar als je te ziek bent, hoogbejaard of een beperking hebt, is een huisbezoek nog altijd mogelijk.

 

Wat kost het?

In de huisartsenwachtpost van Geel betaal je alleen het beperkte remgeld. Je ziekenfonds regelt rechtstreeks de verdere betaling met de betrokken arts. Om veiligheidsredenen vragen de huisartsen om in de wachtpost bij voorkeur te betalen met bancontact.

 

Levensbedreigende situatie?

Bij een levensbedreigende situatie bel je noodnummer 112 voor dringende hulp.

 

Meer info

www.wachtpostzuiderkempen.be

Nieuwsoverzicht
Huisartsenwachtpost Zuiderkempen

Contact

Cel Gezondheid

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be