Gemeente Balen Gemeente Balen

Herberekening integratietegemoetkoming

donderdag 18 oktober 2018

Als je een handicap hebt waardoor je zelfredzaamheid verminderd is en je geconfronteerd wordt met extra kosten, kan je een integratietegemoetkoming ontvangen. Sinds 1 augustus 2018 is de berekening van deze tegemoetkoming van de FOD Sociale Zekerheid gewijzigd.

 

Verhoogde vrijstelling

Als je samenwoont, wordt er rekening gehouden met de inkomsten van jouw partner. Bij de berekening wordt een deel van zijn/haar inkomsten vrijgesteld. Deze vrijstelling is sinds 1 augustus verhoogd naar 40.073,35 euro (=geïndexeerd bedrag sept. 2018).

 

Vraag een herziening aan

Heb je dus op dit moment een medische erkenning van de FOD Sociale Zekerheid, woon je samen met een partner maar heb je geen recht op een integratietegemoetkoming? Dan kan het interessant zijn om een administratieve herziening aan te vragen. 

 

Automatische toepassing

Ontvang je op dit moment al een integratietegemoetkoming of heb je nog een aanvraag lopende? Dan wordt de verhoogde vrijstelling waar nodig automatisch toegepast. Je hoeft verder niets te doen. 

 

Meer info

Voor meer info kan je terecht bij je maatschappelijk assistent of bij het thuiszorgteam (014/82.98.48). Je kan eveneens mailen naar thuiszorg@ocmwbalen.be.

Nieuwsoverzicht

Contact

OCMW-huis

Open vandaag: 13u - 17u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be