Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking gemeentehuis

maandag 15 oktober 2018
Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.

Elektrisch 'tanken' met een laadkaart of via de SMOOV-app

Het opladen aan beide palen gebeurt tegen betaling aan het standaard tarief (0,34 euro/kW*). Betalen doe je met een speciale laadkaart of via de gratis Smoov-app. De laadpalen van Fluvius (vroeger Eandis) zijn aangesloten bij het SMOOV-netwerk. De app is gratis te downloaden. Binnen de app kan je kiezen hoe je betaalt: met je laadkaart van je provider (MSP) of rechtstreeks via je bankrekening (SEPA-betaling). Daarnaast toont de app ook de laadpunten in je omgeving, houdt het je favoriete laadpunten bij en geeft hij weer wanneer ze vrij zijn. De app houdt ook bij hoeveel je laadt en wat de kostprijs is. Tijdens het laden kan je ook zien hoeveel en hoe snel je aan het laden bent, en hoeveel extra kilometers je hiermee kan rijden. 

Ook op parking Boudewijnlaan en Olmen

Eerder dit jaar werd er ook al een publieke laadpaal geïnstalleerd op de parking in de Boudewijnlaan (aan school curieuzeneuzen, voorheen Het Klepperke). 

UPDATE 7 november 2019: Er is ook een publieke laadpaal op de parking in Kerkhofstraat - Veldstraat in Olmen (naast dagbladhandel De Pershoek).

Aanvulling op thuisladen

Met het plaatsen van publieke laadpalen wil de Vlaamse overheid het aanschaffen en het gebruik van elektrische wagens aanmoedigen. Deze openbare laadpalen zijn een belangrijke aanvulling voor thuisladers en om afstanden te overbruggen. Uit de statistieken blijkt dat zo’n 70% van de elektrische voertuigen thuis opgeladen wordt. Daarnaast bieden bedrijven, winkelcentra, openbare parkings of sportcentra ook steeds meer laadpunten aan hun werknemers of klanten, goed voor zo’n 30% van de oplaadbehoeften.

Meer info over het opladen aan een publieke laadpaal.

Meer info op de website van Allego (de beheerder van de laadpalen) voor e-rijders.

(*) prijzen kunnen schommelen, raadpleeg de actuele prijs op de SMOOV-app

Nieuwsoverzicht
Publieke laadpaal parking gemeentehuis

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be
Naar top