Gemeente Balen Gemeente Balen

ViA-mobiel helpt je met uitkeringen en subsidies

donderdag 11 oktober 2018
Wil je weten op welke uitkeringen en subsidies je recht hebt? Heb je hulp nodig bij het papierwerk? De ViA-mobiel komt naar je toe om je hierbij te helpen. Op maandag 22 oktober (9u-12u) rijdt de ViA-mobiel voor de eerste keer uit. Je vindt hem in de Kerkstraat tegenover IJzerwaren Ooms.

Vragen, informatie en advies

De samenleving wordt alsmaar ingewikkelder. Steeds minder mensen kennen al hun rechten en missen daardoor heel wat financiële voordelen. Om dit te voorkomen, komt de gemeente Balen met de ViA-mobiel (vragen-informatie-advies) naar je toe in de buurt Boschberg, waar het pilootproject buurtgerichte zorg loopt. Medewerkers van verschillende diensten helpen er Balenaars om alle uitkeringen en subsidies te krijgen waarop ze recht hebben.

 

Start op 22 oktober

Je kan de ViA-mobiel voor het eerst bezoeken op maandag 22 oktober van 9u tot 12u in de Kerkstraat tegenover IJzerwaren Ooms. Iedereen is welkom! Deze keer zullen er medewerkers van de sociale dienst, CM en Voorzorg aanwezig zijn om je verder te helpen, de volgende keren zullen dit andere diensten zijn. Neem indien mogelijk je identiteitskaart en pincode mee.

De ViA-mobiel komt later nog ter plaatse op donderdag 17 januari, op vrijdag 1 maart, op donderdag 4 maart, op woensdag 15 mei en op donderdag 13 juni. Meer info over de exacte locaties, uren en aanwezige diensten wordt telkens gecommuniceerd via de gemeentelijke kanalen en op www.balen.be/ocmw.

 

Evaluatie in juni 2019

In juni 2019 zit het proefproject erop en volgt er een evaluatie of we het project verder uitrollen en met ViA ook naar andere delen van Balen trekken.

Nieuwsoverzicht
ViA-mobiel

Contact

OCMW-huis

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be