Gemeente Balen Gemeente Balen

Woonmeter helpt je besparen op energiefactuur

vrijdag 12 oktober 2018
Van 15 oktober t.e.m. 30 november kan je aan de balie van het gemeentehuis een woonmeter aankopen voor slechts 10 euro. Dit eenvoudige en gebruiksvriendelijke toestel meet de temperatuur en luchtvochtigheid in huis en helpt je zo besparen op energiekosten. Beperkte voorraad, maximum 2 per adres.

Lage prijs dankzij groepsaankoop

De lage prijs van de woonmeters werd bekomen via een groepsaankoop die kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20% minder CO-uitstoot tegen 2020. Ook de gemeente Balen doet daarbij nog een duit in het zakje. Klanten van het OCMW kunnen eveneens informeren naar een woonmeter bij hun maatschappelijk assistent.

 

Vermijd onnodige stookkosten

Een te hoge of te lage (bij langdurige afwezigheid) temperatuur in je huis geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk. Ook een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten en werkt schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

 

Info: Dienst wonen, Mireille Vansweevelt, 014/74 40 83, wonen@balen.be

Nieuwsoverzicht
Woonmeter (foto IOK)

Contact

Bouwdienst - ruimtelijke ordening

Open vandaag: 9u - 12u en van 17u - 20u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 80
e-mail
bouwdienst@balen.be