Verkeersvrije schoolstraten op vrijdag 20 september

vrijdag 13 september 2019
Op vrijdag 20 september is het ‘Strapdag’: verschillende schoolomgevingen zijn dan autovrij en leerlingen worden aangemoedigd om met de fiets of te voet te komen. De lessen staan ook in het teken van veilig verkeer.

De Strapdag is voor de Balense scholen een jaarlijks wederkerend evenement als start van een verkeersveilig schooljaar. Het moedigt scholen, kinderen en ouders aan om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen, en zet de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf. Het initiatief toont op een speelse wijze dat te voet of met de fiets naar school gaan een positieve impact heeft op vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid en milieu en het is bovendien gezond voor je kind.

De Strapdag wordt georganiseerd op de laatste vrijdag van de Week van de Mobiliteit (16-22 september). Het is een initiatief van het Octopusplan, een deelwerking van de Voetgangersbeweging vzw die staat voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen en -routes.

Nieuwsoverzicht
Strapdag

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be