Gemeente Balen Gemeente Balen

Vernieuwing wegmarkeringen, ook op de Meerhoutsebaan

donderdag 13 september 2018

Op sociale media werden vragen gesteld over de vernieuwing van de wegmarkeringen op de Meerhoutsebaan, nu de werken aan de Meerhoutsebaan starten op maandag 17 september. 

De gemeente laat jaarlijks waar nodig de wegmarkeringen opnieuw beschilderen. Meestal gebeurt dit in september, vlak voordat de donkere maanden eraan komen. Ook dit jaar krijgen de wegmarkeringen momenteel op heel wat wegen een nieuw fluorescerend verflaagje. Dit gebeurt omwille van de veiligheid. 

Ook de Meerhoutsebaan hebben we laten herschilderen omdat de wegmarkering nog maar weinig reflecteerde. Zeker in de 'befaamde' bocht (die tijdens de werken opnieuw geprofileerd zal worden) is dit nodig. De weg zelf wordt voor de rioleringswerken pas opgebroken half januari. Dus ook tijdens de donkere najaarsmaanden kunnen plaatselijke bewoners deze weg 's avonds en in het weekend nog gebruiken. Vandaar dat het voor de veiligheid nodig was om de wegmarkering nog te vernieuwen. Overdag zal er regelmatig veel hinder zijn door de werken, mogelijk zelfs bij momenten geen doorgang mogelijk omwille van het vrijmaken van de bermen (rooien van bomen) en de werken van de nutsbedrijven. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen (zie bericht over werken Meerhoutsebaan). 

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be