Gemeente Balen Gemeente Balen

Blijf op de hoogte van groepsaankoop sanering stookolietank

maandag 12 november 2018
Dit najaar organiseert IOK samen met o.a. de gemeente Balen een collectieve sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks. Je kan je nu al vrijblijvend inschrijven om op de hoogte gehouden te worden van deze 'tankslag'. Op 10 januari 2019 is er ook een info-avond in VC De Kruierie.

Schrijf je in op de website van IOK om vrijblijvend op de hoogte gehouden te worden over het verloop van de groepsaankoop in de gemeente Balen. 

 

Milieurisico's

Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Vaak laten eigenaars na om de tank te verwijderen omdat dit veel geld kost. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

 

Tankslag

Om dit probleem te voorkomen organiseert IOK samen met gemeenten Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol, Retie een ‘tankslag’. De bedoeling hiervan is om de stookolietanks gezamenlijk te saneren. Niet alleen is het saneren van een tank goedkoper dan een eventuele bodemsanering, door samen de markt op te gaan willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen.

 

Info-avond in VC De Kruierie (10 januari)

Op donderdag 10 januari 2019 is er om 20u in VC De Kruierie een info-avond over deze tankslag. Als je via bovenstaande link inschrijft om op de hoogte gehouden te worden, kan je je hier ook meteen gratis voor aanmelden.

 

Info: Gert Druyts (IOK), gert.druyts@iok.be, 014/56 42 56

Nieuwsoverzicht
Sanering stookolietank (foto IOK)

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be