Gemeente Balen Gemeente Balen

Aanleg fietspaden N136: opritten Rijsbergdijk niet bereikbaar van 18-25 sep

donderdag 13 september 2018

Deze informatie is voor plaatselijke bewoners. Doorgaand verkeer is nog steeds niet mogelijk. 

 

Van 18 t.e.m. 25 september zijn de opritten van de woningen aan de Rijsbergdijk niet bereikbaar. In die periode zal de aannemer de boordsteen betonneren en de laatste funderingslaag en 2 onderlagen asfalt aanbrengen. 's Avonds en in het weekend kunnen bewoners tot voor de woning rijden en parkeren.

 

Vrijdag 14 september: plaatsen geleidingskoord

Op vrijdag 14 september start de aannemer met het plaatsen van een geleidingskoord voor het aanbrengen van de ter plaatse gestorte boordsteen. Dit brengt geen extra hinder met zich mee voor de bewoners. 

 

Dinsdag 18 - vrijdag 21 september: betonneren boordsteen & aanbrengen fundering
Maandag 24 - dinsdag 25 september: aanbrengen 2 onderlagen asfalt

Vanaf dinsdag 18 september t.e.m. vrijdag 21 september zal de aannemer de boordsteen ook effectief betonneren. Gelijktijdig wordt de laatste funderingslaag aangebracht. Op maandag 24 en dinsdag 25 september worden de twee onderlagen asfalt aangebracht.

Van 18 t.e.m. 25 september zijn de opritten van de woningen langs de Rijsbergdijk niet bereikbaar. 's Avonds en in het weekend is het wel mogelijk om tot voor de woning te rijden. Deze periode is namelijk de meest kritieke fase in de uitharding van het aangebrachte beton. Deze lijkt dan misschien al wel uitgehard, maar intern wordt de harde structuur van het beton nog gevormd. De interne structuur van het beton wordt dan ook beschadigd als er in deze periode al wagens over zouden rijden.

 

Woensdag 26 september: opritten terug bereikbaar

Vanaf woensdag 26 september kent het beton ongeveer 75% van zijn uiteindelijke sterkte en is het wel mogelijk om erover te rijden. De volledige uitharding duurt uiteindelijk 21 dagen. 

 

Onder voorbehoud van weersomstandigheden

Bovenstaande data zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden en kunnen altijd nog wijzigen. De aannemer vraagt met aandrang om rekening te houden met deze richtlijnen. Hij zal zijn best doen om de hinder tijdens de werken tot een minimum te beperken. De bewoners in kwestie krijgen ook een infobrief met de gedetailleerde info.

  

Meer info:

Alle info over dit project op www.balen.be/wegenwerken.

Bekijk hier het algemeen overzicht van de werken N136

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst openbare werken/Technische dienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
technische.dienst@balen.be