Gemeente Balen Gemeente Balen

Asfalteringswerken in de Vennen (10-19 sep)

vrijdag 07 september 2018
Tussen maandag 10 en woensdag 19 september wordt de Vennen opgebroken en opnieuw geasfalteerd. De straat is in deze periode volledig onderbroken tussen de kruispunten met Ongelberg en Topmolenstraat. Omleiding via Topmolenstraat, Schoorheide (Militaire Baan), Steenweg op Leopoldsburg en Ongelberg.

Deze weg wordt grondig heraangelegd. Er wordt niet enkel een nieuwe asfaltlaag gelegd. Hier wordt ook de fundering en de onderlaag vernieuwd en verbreed zodat de bermen steviger gaan worden. Ook wordt de weg enkele centimeters verhoogd omdat deze door een van nature vochtig landbouwlandschap gaat. Hierdoor duren de werken hier wat langer dan elders. 

Als de nieuwe asfaltlaag is aangelegd, gaan de gemeentelijke diensten de bermen aanwerken en verstevigen. Dit gebeurt met een mobiele werf waarbij beurtelings verkeer mogelijk is. Er zal hinder zijn, maar doorgaand verkeer is mogelijk tegen aangepaste snelheid. 

Meer info over de asfalteringswerken in Balen in september en oktober alsook de reden voor de ongelukkige timing van deze werken

 

Nieuwsoverzicht
Vennen (foto google)

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be