Gemeente Balen Gemeente Balen

Balen viert 'Week van de Duurzame Gemeente'

donderdag 13 september 2018
Van 18 tot 25 september vieren Balen en meer dan 80 andere Vlaamse steden en gemeenten de 'Week van de Duurzame Gemeente'. Die week hangen ze de vlag met de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen uit en zetten ze hun eigen 'Duurzame Helden' in de kijker.

17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Op 25 september 2018 viert de hele wereld de derde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) genoemd.

 

Duurzame Helden

Ruim 80 Vlaamse steden en gemeenten, waaronder ook Balen, vieren die verjaardag een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangen ze de SDG-vlag uit en zetten ze hun eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

 

Balen duurSamer

Balen is één van de 20 Vlaamse pilootgemeenten voor de Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) wil samen met de 20 SDG-pilootgemeenten deze doelstellingen vertalen naar het lokale niveau. Voor onze gemeente is dit samengebracht onder de projectnaam ‘Balen duurSamer’.

 

Meer info over de Week van de Duurzame Gemeente

 

Balen viert 'Week van de Duurzame Gemeente' from Gemeente Balen on Vimeo.

Nieuwsoverzicht
Duurzame Helden

Contact

Dienst ontwikkelingssamenwerking

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be