Gemeente Balen Gemeente Balen

Asfalteringswerken vanaf 10 september

donderdag 06 september 2018
Tussen 10 september en begin oktober worden een aantal straten in Balen (deels) opnieuw geasfalteerd: Steegsebaan, Vennen,... Tijdens de werken zijn de straten niet berijdbaar. Als de kleeflaag is aangebracht, kan je zelfs je voertuig beschadigen. Bewoners plaatsen hun auto best buiten de werkzone.

Timing ongelukkig

De timing van deze asfalteringswerken is wat ongelukkig, dat beseffen we zelf ook. Maar de reden hiervoor is het algemeen tekort aan grondstoffen voor het maken van asfalt in de maanden juni en juli (dat is toen ook in de media verschenen). Daardoor zijn alle asfalteringswerken overal (niet alleen in Balen) met één of twee maanden uitgesteld. Onze asfalteringswerken waren oorspronkelijk gepland voor augustus (wanneer er minder verkeer is). Door deze overmacht is de gemeente Balen ook verplicht om deze asfalteringswerken later uit te voeren dan eerste gepland was. 

In 3 fasen

De werken bestaan uit drie fases: eerst schrapen ze de bovenste asfaltlaag af, de volgende dag brengen ze een kleeflaag aan en vervolgens gaan ze opnieuw asfalteren. Dit verloop is evenwel onder voorbehoud en afhankelijk van de weersomstandigheden. In de grotere straten (Vennen, Lil, Gerheide/Soef) nemen deze werken meer tijd in beslag.

 

Voorlopige planning (met startdatum afschrapen asfalt, onder voorbehoud van weersomstandigheden)

  • Ma 10 sep: B. Belmansstraat, Astridlaan en Wolfsvennen (deel 1)
  • Di 11 sep: Wolfsvennen (deel 2), Berkensingel, Kapelerf/Kapelstraat
  • Wo 12 sep: Steegsebaan, Nieuwendijk
  • Wo 12 sep of don 13 sep: Klaashoevenweg, parking hoek Broekstraat (na 9u wegens schoolomgeving)
  • 10-19 sep: Vennen (meer info)
  • 17-21 sep: Lil en deel Brigandstraat (meer info)
  • 17-25 sep: fietspaden Gerheide-Soef (meer info)

 

Let op: kleeflaag kan je voertuig beschadigen

In de eerste fase (afschrapen asfalt) is er ernstige verkeershinder. Tijdens fase 2 (kleeflaag) en 3 (asfaltering) zijn de straten niet berijdbaar. Als de kleeflaag is aangebracht, kan je zelfs je voertuig beschadigen: het goedje blijft aan de banden kleven en kan opspatten tegen het carrosseriewerk. Het is daarom aan te raden om je auto buiten de werkzone te plaatsen.

 

560.000 euro

Elk jaar vernieuwt de gemeente de asfaltlaag in een aantal straten. Op deze manier krijgen geleidelijk aan alle straten op regelmatige basis een nieuw wegdek. De werken zullen dit jaar 560.000 euro kosten.

 

Bewonersbrief

De bewoners krijgen van de aannemer een brief met meer info, ook over onder andere de huisvuilophaling en de postbedeling.

Nieuwsoverzicht
Asfaltering

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be