Gemeente Balen Gemeente Balen

Stem op je favoriete Balense energieproject

maandag 03 september 2018
Moet de gemeente Balen volgens jou meer laadpalen voor elektrische auto's plaatsen, straatlampen vervangen door LED-verlichting of een elektrische auto aankopen? Stem hier vóór 7 oktober op je favoriete energieproject. Als minstens 181 Balenaars stemmen, voorziet de Vlaamse overheid een startbudget.

Drie Balense projecten

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zetten heel wat Vlaamse steden en gemeenten lokale energieprojecten op touw. In het kader van de campagne 'Overal stroomversnellers' van het Vlaams EnergieAgentschap diende de gemeente Balen een tiental projectvoorstellen in rond de thema’s energie-efficiëntie, elektrische mobiliteit, groene warmte en WKK en groene stroom. Daarvan werd door het Vlaams EnergieAgentschap de volgende drie projecten weerhouden:

  • De aankoop van een elektrische auto voor het gemeentepersoneel, ter vervanging van een oude dieselwagen

  • Het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's

  • Het vervangen van straatlampen door LED-verlichting

 

Balenaars beslissen

Welke projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden, dat bepaalt de Balenaar. Zodra 1% van de volwassen inwoners heeft gestemd op zijn of haar favoriete energieproject, ontvangt de gemeente een startbudget van maximum 1 euro per inwoner om de populairste projecten te realiseren. Als minstens 181 Balenaars hun stem uitbrengen, dan voorziet de Vlaamse overheid een startkapitaal tot 22.356 euro.

UPDATE: Op vrijdag 7 september stond de teller op 128. Dus stemmen maar !

 

Hoe stemmen?

Stem vóór zondag 7 oktober op je favoriete energieproject en help jouw gemeente aan een startbudget op stroomversneller.be.

Nieuwsoverzicht
Overal stroomversnellers

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be