Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: Hang de vredesvlag buiten op 21 september

vrijdag 14 september 2018
21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Die dag laat de gemeente Balen de vredesvlag wapperen aan het gemeentehuis, OCMW-Huis, VC De Kruierie, sportcomplex Bleukens en recreatiedomein Keiheuvel. Hang jij ze ook uit aan jouw school of in je klas?

Deze keer ligt de focus van de Dag voor de Vrede in ons land opnieuw op het thema kernwapens. Er vonden vorig jaar multilaterale onderhandelingen plaats in New York die op 7 juli 2017 resulteerden in een VN-verdrag dat kernwapens ondubbelzinnig verbiedt. België nam niet deel aan de onderhandelingen, en heeft het VN-verdrag ook (nog) niet getekend. Daarom willen Belgische steden en gemeenten een duidelijk signaal geven om het kernwapenverbod te ondertekenen.

Op 21 september zal daarom niet alleen de vredesvlag wapperen op heel wat plaatsen in Balen, de gemeente zal ook de open oproep van burgemeesters 'België teken het VN-kernwapenverbod' mee ondertekenen. De gemeente wil hiermee de vredesgedachte kracht bijzetten, hetgeen ook kadert binnen de Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen, waarvan Balen één van de 20 Vlaamse pilootgemeentes is.

Nieuwsoverzicht
Vredesvlag

Contact

Dienst ontwikkelingssamenwerking

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be