Gemeente Balen Gemeente Balen

Volgende 'Babbelen over boeken' (27 sep): Hemel en hel

dinsdag 28 augustus 2018

Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 27 september bespreken ze om 20u 'Hemel en hel' van Jón Kalman Stefánsson. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.

Hemel en hel

Hemel en hel vertelt het meeslepende verhaal van iemand die zich na de dood van een vriend geen raad meer weet. Twee jonge vissers, Baldur en 'de jongen', gaan op een dag kabeljauw vissen. Bardur heeft zijn warme jas vergeten doordat hij thuis verdiept was in Paradise Lost van John Milton. Dat heeft fatale gevolgen. Bardur raakt onderkoeld en sterft. De jongen besluit het boek terug te brengen naar de man die het aan Bardur leende. Dit wordt een keerpunt in zijn leven.

Hemel en hel is een prachtige roman over liefde, de kracht van taal, volwassen worden en het verlangen naar wezenlijk contact met een ander. Het is geschreven in een beeldende, lyrische stijl, met weergaloze beschrijvingen van het IJslandse landschap en de ruwe, onberekenbare, genadeloze zee.

Nieuwsoverzicht

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus