Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: Werk mee aan de leesgoesting van je kleuters

maandag 27 augustus 2018
Het prikkelen en ontwikkelen van 'leesgoesting' op prille leeftijd is zo belangrijk. Iedere kleuterleerkracht (in wording) krijgt hierin steun van de Bib via verschillende projecten zoals o.a. Rode Draadboxen, bedeling kleuterpakketten, rondleiding in de Bib,... Maak hier zeker gebruik van!

Rode Draadboxen

Dit is een aanbod met diverse totaalpakketten om te werken rond bepaalde boekjes of thema’s mét tips, ideeën en suggesties om te doen in de klas. De boxen zijn eenvoudig te reserveren via het e-loket.


Kleuterpakket-bedeling

Onze Bib levert bij alle kleuterklassen standaard 5x per jaar vers leesvoer op de plank. Dit wordt ‘aan huis bezorgd’ op vooraf vastgelegde data. De eerste verdeelrondes zijn reeds gepland op:
• dinsdag 11 september 2018 voor de scholen Centrum, ’t Klepperke, De Puzzel Schoor.
• donderdag 13 september 2018 voor de scholen De Klimboom Freinet, De Twinkeling Hulsen, De Bijenkorf Rosselaar, Klavertje 4 te Olmen en Stotert.
• vrijdag 14 september 2018 voor de scholen Wezel, Wezel Sportlaan, De Puzzel Gerheide, De Puzzel Vennen en Rijsberg De Bosmier.

De Bib levert tijdens deze bedelingsrondes ook voor de 1e leerjaren telkens een boekenpakket totdat ze zelf op uitleen gaan in de Bib (jan/feb).

Rondleiding in de Bib voor de 3e kleuterklasjes

Kleuters worden alvast wat ‘gewapend’ tegen dat ze met het eerste leerjaar naar de Bib op uitleen komen. Ze krijgen op een speelse wijze al wat uitleenkennis, oriëntatie en uitrusting mee om een vliegende start te maken als ‘eerste lezertje’. Vraag tijdig je rondleiding aan via het e-loket, want de data zijn beperkt.  Aandachtspuntje: de school staat voor dit bezoek zelf in voor het transport van en naar de Bib.

Voor meer vragen of info kan je altijd terecht bij: wendy.geypen@balen.be

Nieuwsoverzicht
lezende kleuters

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus