Gemeente Balen Gemeente Balen

Bestel inheems alternatief voor buxus

dinsdag 28 augustus 2018
Heeft jouw tuin ook geleden onder de droogte deze zomer? Of begaf jouw buxus(haag) het na een bezoekje van de buxusmot? Dan kan je nog tot 31 oktober inheems en streekeigen plantgoed bestellen met de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Op 29 september is er een infomoment in Mol.

Begin met je goed te informeren

Het voordeel van inheemse planten en struiken is dat ze van nature goed gedijen op onze arme Kempense zandgronden, beter aangepast zijn aan ziektes en de natuurwaarde van je tuin vergroten. Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Informeer je vooraf goed! Je vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok en in de gratis infobrochure, die ook te verkrijgen is op het gemeentehuis. Op de website kan je ook eenvoudig te weten komen welke haag ideaal is voor jouw tuin. (Kijk bij ‘Een haag kiezen’)

 

Al eens gedacht aan een gemengde haag?

Gemengde hagen bestaan uit meer dan één soort. Deze hagen zijn beter bestand tegen ziekten en plagen en hebben een mooi blad-, bloesem- en besseneffect.

 

Hoe bestellen?

Bestellen doe je bij voorkeur via het online bestelformulier op de website van IOK. Maar je kan ook bestellen door het bestelformulier (via 'downloads' onderaan) af te leveren bij de milieudienst. Bestellen kan tot 31 oktober!

 

Wanneer afhalen?

Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 17 november tussen 9u30 en 11u30 op de afhaalplaats van je keuze. Voor Balen is dat de gemeentelijke werkplaatsen in de Puttestraat (naast het containerpark).

 

Infomomenten

Je kan in september op twee infomomenten terecht voor een tuinbezoek en meer info over de actie: op zondag 16 september om 15u aan de Schapenstal in Vorselaar (Dijkbaan) en op zaterdag 29 september om 13u30 aan de Ecodemotuin in Mol (Mariëndal; stel je GPS in op Hofstede en volg de pijlen). De diverse inheemse bomen en struiken die je kan bestellen, worden er overlopen en je ontdekt hoe je ze kan integreren in je eigen tuin.

 

Nog meer info?

Bezoek de website (www.iok.be/bok), download de gratis infobrochure of haal hem af op het gemeentehuis, of neem contact op via behaag.onze.kempen@iok.be.

Nieuwsoverzicht
Behaag onze Kempen!

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be