Gemeente Balen Gemeente Balen

Win budget voor meer groen en water

maandag 10 september 2018
Operatie Perforatie wil in Vlaanderen overbodige bestaande verharding opbreken en de ruimte anders inrichten, met meer groen en plaats voor water. Brengt dat jouw vereniging, bedrijf of school op ideeën? Dien je projectvoorstel in vóór 31 oktober en maak kans op budget om je plannen uit te voeren.

Veel verharding in Vlaanderen

In het toch al dichtbevolkte Vlaanderen is ook nog eens veel open ruimte dichtgelegd met verharding die geen water door laat. Door het veranderende klimaat krijgen we echter vaker intense regenbuien te verwerken. Als dat water meteen wegspoelt, kan het wateroverlast veroorzaken op laag gelegen plekken. Tegelijk verdroogt onze bodem. Het is dus een veel beter idee om het regenwater te houden waar het valt en ervoor te zorgen dat het in de grond kan dringen.

 

Operatie Perforatie

Operatie Perforatie, een campagne van Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin met de steun van Natuurpunt, wil over heel Vlaanderen overbodige bestaande verharding opbreken en de ruimte anders in richten, met meer groen en plaats voor water. Dat is niet alleen slim omgaan met regenwater, maar ook bijdragen tot een grotere biodiversiteit en een aangenamere omgeving.

 

Dien je projectvoorstel in

Beschik je zelf of beschikt jouw vereniging, school of bedrijf over een terrein waarop je Operatie Perforatie kan loslaten?  Dien je projectvoorstel vóór 31 oktober in via www.operatieperforatie.be en maak kans op budget om je plannen uit te voeren. Aquafin stelt 100.000 euro ter beschikking die zal verdeeld worden over de beste voorstellen. 

 

Info: 03/270 06 30, info@operatieperforatie.be

Nieuwsoverzicht