Gemeente Balen Gemeente Balen

Hang de vredesvlag buiten op 21 september

vrijdag 14 september 2018
21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Die dag laat de gemeente Balen de vredesvlag wapperen aan het gemeentehuis, OCMW-Huis, VC De Kruierie, sportcomplex Bleukens en recreatiedomein Keiheuvel. Ook aan de Balenaars wordt gevraagd om de vredesvlag uit te hangen.

Deze keer ligt de focus van de Dag van de Vrede in ons land opnieuw op het thema kernwapens. Er vonden vorig jaar multilaterale onderhandelingen plaats in New York die op 7 juli 2017 resulteerden in een VN-verdrag dat kernwapens ondubbelzinnig verbiedt. België nam niet deel aan de onderhandelingen, en heeft het VN-verdrag ook (nog) niet getekend. Daarom willen Belgische steden en gemeentes een duidelijk signaal geven om het kernwapenverbod te ondertekenen.

Op 21 september zal daarom niet alleen de vredesvlag wapperen op heel wat plaatsen in Balen, de gemeente zal ook de open oproep van burgemeesters 'België teken het VN-kernwapenverbod' mee ondertekenen. De gemeente wil hiermee de vredesgedachte kracht bijzetten, hetgeen ook kadert binnen de Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen, waarvan Balen één van de 20 Vlaamse pilootgemeenten is.

Nieuwsoverzicht
Vredesvlag

Contact

Dienst ontwikkelingssamenwerking

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be