Gemeente Balen Gemeente Balen

Beantwoord jij binnenkort de Zelfmoordlijn 1813?

donderdag 02 augustus 2018
130 vrijwilligers zorgen er samen voor dat mensen met zelfdodingsgedachten en hun naasten 24/7 bij de Zelfmoordlijn 1813 terecht kunnen. De Zelfmoordlijn is continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In het najaar start een nieuwe basisopleiding in Mechelen, die in de namiddag plaatsvindt.

De vrijwilligers aan de Zelfmoordlijn 1813 hebben het voorbije jaar meer dan 15.000 oproepen beantwoord. Dit aantal is te danken aan de 130 vrijwilligers die verspreid over heel Vlaanderen de Zelfmoordlijn 1813 24/7 beantwoorden. Via een telefoniesysteem, een intranet en nog veel meer kunnen de vrijwilligers van thuis de Zelfmoordlijn 1813 beantwoorden en toch verbonden zijn met alle andere vrijwilligers en de staf van de organisatie. 

 

Iets voor jou?

Vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn 1813, ook iets voor jou? In het najaar begin je dan misschien aan de basisopleiding in Mechelen, die in de namiddag plaatsvindt. Je kan je kandidaat stellen via deze link, waarna je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek. Wie weet start jij daarna de basisopleiding tot beantwoorder van de Zelfmoordlijn 1813 via telefoon, chat of e-mail. Omwille van de anonimiteit van de Zelfmoordlijn 1813 ga je best discreet om met je intentie om vrijwilliger te worden.

Nieuwsoverzicht