Gemeente Balen Gemeente Balen

Regularisatieperiode voor vergunning vuurwapen tot 31 december 2018

dinsdag 04 september 2018

Inwoners van Balen, Dessel en Mol die een vergunningsplichtig vuurwapen hebben dat nog niet vergund is, kunnen dat nog tot 31 december 2018 aangeven bij de lokale politie Balen-Dessel-Mol.

 

Welke vuurwapens zijn vergunningsplichtig?

Alle vuurwapens zijn in principe vergunningsplichtig. Een uitzondering hierop is de lijst met vrij verkrijgbare wapens. In de meeste gevallen zal een pistool, revolver of geweer een 'vergunningsplichtig wapen' zijn.

 

Hoe regulariseren?

Je kan je uitsluitend in regel stellen door voorafgaandelijk te mailen naar wapens@politiebalendesselmol.be. Daarna word je gecontacteerd om een afspraak te maken om je aan te bieden met je vuurwapen (ongeladen, gedemonteerd en verpakt), lader (leeg en verpakt) en munitie (afzonderlijk van het wapen verpakt).

 

Medisch attest

Nieuw sinds 22 januari 2018 is dat er bij de vijfjaarlijkse controle van de wapenvergunning ook een recent medisch attest moet worden voorgelegd. Dit attest mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Je kan zo'n attest hier downloaden en vervolgens laten invullen door een arts.

 

Wapenwet

Het Koninklijk Besluit met de details over de procedure is op 28 februari 2018 in het Belgisch Staatsblad verschenen. De ministeriële omzendbrief verscheen op 1 maart 2018 in het Belgisch Staatsblad. Hieronder bij 'downloads' vind je een brochure over de gewijzigde wapenwet.

Nieuwsoverzicht

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
wijkbalen@politiebalendesselmol.be