Gemeente Balen Gemeente Balen

Aanleg fietspaden N136: kruispunt Wezelbaan - Postelweg afgesloten in augustus

donderdag 26 juli 2018
Dinsdag 31 juli start de heraanleg van het kruispunt Wezelbaan-Postelweg. Het kruispunt gaat een drietal weken volledig dicht en zal bij de start van het schooljaar opnieuw open zijn voor verkeer tussen Gompel en Wezel. Omleiding via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat en Bankei.

Zie omleidingsplannen in bijlage helemaal onderaan bij 'downloads'

 

Tweede deel van fase 1 tegen november

De heraanleg van het kruispunt Wezelbaan-Postelweg (ook gekend als ‘kruispunt café Congo’) past in de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de N136 (Rijsberg – Rijsbergdijk – Postelweg – Postelsesteenweg). Samen met de werken aan het kruispunt start de aannemer in Balen met het tweede deel van fase 1 tussen het kruispunt met Breden Els en het kruispunt met Wezelbaan.

Ook hier komen fietspaden aan beide zijden van de weg en wordt het wegdek vernieuwd. Deze werken zijn in de loop van oktober afgerond, waarna dit deel terug opengesteld wordt voor plaatselijk verkeer.

 

Vanaf november in fase 2

Eind oktober, begin november (afhankelijk van de vordering van de werken in fase 1) start de aannemer dan op de Postelweg (tussen het kruispunt met de Wezelbaan en de Ring). Ook hier legt hij vrijliggende fietspaden aan en een nieuw wegdek.

Fase 3 tussen de Zuiderring en de Kiezelweg (op Mols grondgebied) start aansluitend op fase 2. Dit zal begin 2019 zijn.

 

Omleiding wijzigt

De omleidingen voor het lokale autoverkeer veranderen volgens de verschillende stappen en de voortgang van de werf:

  • augustus (tijdens werken aan kruispunt met Wezelbaan, deze signalisatie wordt aangebracht op maandag 30 juli): omleiding voor doorgaand verkeer N136 via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat, Bankei (zie plan 1b, op pagina 4);
    omleiding voor verkeer vanuit Mol-Gompel via Ginderbuiten, Toemaathoek, Zuiderring en Bankei
  • vanaf eind augustus (tijdens werken in fase 1): omleiding via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Sint-Jozeflaan en Wezelbaan (zie plan 1a, op pagina 3)
  • vanaf eind oktober – november (tijdens werken in fase 2): omleiding via Wezelbaan, Sint-Jozeflaan, Stevensvennenstraat, Bankei en Ring (zie plan 2, op pagina 5)

 

Het vrachtverkeer moet tijdens fase 1 en 2 van het project omrijden via de Kerkstraat (N136) – Vaartstraat – Molsesteenweg – Molderdijk (N18) - Ring (N71), en omgekeerd.

 

Aparte omleiding voor fietsers

Voor de fietsers is er een aparte omleiding voorzien. Omwille van het vele werfverkeer met zware vrachtwagens en machines is het niet veilig voor fietsers om het kruispunt met Wezelbaan te gebruiken. Ook wil de aannemer snel en ongestoord door kunnen werken, zodat het kruispunt tegen het begin van het schooljaar terug open kan gesteld worden voor het schoolgaand verkeer. 

De fietsomleiding is lokaal aangeduid: ze loopt deels over kleine wegeltjes en is dus niet (!) bruikbaar voor het autoverkeer omwille van obstakels op de weg.

 

Meer info:

Alle info over dit project op www.balen.be/wegenwerken.

Bekijk hier het algemeen overzicht van de werken N136

Nieuwsoverzicht
Omleiding - fase 1b

Contact

Dienst openbare werken/Technische dienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
technische.dienst@balen.be