Gemeente Balen Gemeente Balen

Gezocht: Balense ‘duurzame Helden’

vrijdag 13 juli 2018
Balen gaat, als pilootgemeente voor de Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen, op zoek naar ‘duurzame Helden’. Ben jij iemand die werkt rond armoede, gezondheid, milieu, duurzaamheid,... of ken je zo iemand? Geef je dan vóór 5 augustus op bij VC De Kruierie of via het e-loket.

Stel je (of iemand anders) kandidaat via het e-loket

 

Pilootgemeente

Balen is één van de 20 Vlaamse pilootgemeenten voor de Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen (DOD’s of internationaal gekend als SDG’s, Sustainable Development Goals). Dit is een initiatief van de Verenigde Naties op weg naar een meer duurzame wereld tegen 2030. De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) wil samen met de 20 SDG-pilootgemeenten deze doelstellingen vertalen naar het lokale niveau. Voor onze gemeente is dit samengebracht onder de projectnaam ‘Balen duurSamer’.

 

Zo concreet mogelijk

De 17 Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen zijn soms abstracte thema’s, maar het is de bedoeling om deze zo concreet mogelijk in te vullen en te vertalen naar onderwerpen en initiatieven van alledag.

 https://www.balen.be/eloketdetailv2/160/kandidaat-lokale-duurzame-held

Oproep naar 'duurzame Helden'

De gemeente Balen wil samen met verenigingen, bedrijven, scholen en individuen concrete stappen zetten naar een duurzamer Balen. Vandaar deze oproep naar ‘duurzame Helden’: mensen die al werken rond armoede, gezondheid, milieu, energie, duurzaamheid, consumptie, onderwijs, vrede, gelijkheid, mondiale samenwerking,… of mensen die anderen inspireren om het dagelijkse leven een stukje aangenamer, positiever, veiliger, eerlijker, gezonder, rechtvaardiger,… te maken. Ken jij zo iemand? Of ben jij zo iemand? Geef je dan vóór 5 augustus  op als kandidaat 'duurzame Held' aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.

Nieuwsoverzicht
Lokale Helden

Contact

Dienst ontwikkelingssamenwerking

adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be