Gemeente Balen Gemeente Balen

Vier redenen waarom de Keiheuvelwandeling dé 'Wandeling van het Jaar' is!

donderdag 28 juni 2018
De Keiheuvelwandeling is één van de vijf wandelingen die door Toerisme Provincie Antwerpen genomineerd is als 'Wandeling van het Jaar'. Stemmen kan tot en met 15 augustus. Wij geven je vier redenen waarom de Keiheuvelwandeling jouw stem verdient.

Stemmen op de Keiheuvelwandeling kan tot en met 15 augustus via deze link

 

1. Europees beschermde natuur, uniek in de wereld

Tijdens de Keiheuvelwandeling trek je door een unieke combinatie van twee verschillende natuurgebieden. Nergens anders ter wereld vind je een droog duinen- en heidelandschap (Keiheuvel) vlak naast een groen en drassig valleigebied (De Most). Keiheuvel-De Most is door Europa erkend als waardevol natuurgebied. De laatste jaren zijn er in het kader van het Europese LIFE+ project heel wat werken uitgevoerd om de natuur te herstellen. Vergeet je verrekijker en fototoestel niet, want in dit gebied kom je zeldzame en bijzondere planten- en diersoorten tegen.

 

2. Ideaal voor kinderen

De Keiheuvelwandeling is 11,6 km lang, maar je kan de route ook inkorten tot 5 km. Met recreatiedomein Keiheuvel als start- en aankomstlocatie heeft de Keiheuvelwandeling trouwens nog een grote troef voor gezinnen met kinderen. Als ze na het wandelen nog energie over hebben, kunnen de kids zich uitleven in de grote speeltuin of het openlucht zwembad, terwijl de ouders uitrusten op de ligweide of een terrasje.

 

3. Wandelen én luieren

De Keiheuvelwandeling leidt je langs drie verschillende hangmatrustpunten. Je kan er je hangmat ophangen en even uitrusten terwijl je naar de zweefvliegers tuurt of op een andere manier van die prachtige natuur geniet. Wie zelf geen hangmat heeft, kan er eentje lenen in vrijetijdscentrum De Kruierie. Je vindt onderweg ook verschillende picknick- en zitbanken om even te verpozen.

 

4. Balen wandelgemeente

Wie na de Keiheuvelwandeling niet genoeg kan krijgen van de mooie Balense natuur, vindt in onze gemeente nog verschillende andere mogelijkheden om de benen te strekken in een uniek kader. Zoals bijvoorbeeld de Schepswandeling, die in 2012 nota bene tot allereerste 'Wandeling van het Jaar' werd gekroond. Sindsdien weten de wandelaars hun weg nóg beter te vinden naar Balen.

 

Stemmen op de Keiheuvelwandeling kan tot en met 15 augustus via deze link

Nieuwsoverzicht
Keiheuvelwandeling

Contact

Dienst toerisme

adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be