Gemeente Balen Gemeente Balen

Teken de petitie #bibvooriedereen

donderdag 28 juni 2018
Sinds 2016 zijn Vlaamse steden en gemeenten niet langer verplicht een bibliotheek te hebben. De actie #bibvooriedereen wil een sterk signaal geven dat de bib belangrijk is én blijft. Ook de Bib van Balen roept iedereen op om het bibliotheekcharter te ondertekenen. Bekijk het filmpje van de actie!

Sinds 2016 bepalen steden en gemeenten zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet ontwikkelen. De bibliotheken maken zich zorgen over deze evolutie. Zal de bibliotheek als basisdienst voor elke burger in de toekomst nog vanzelfsprekend zijn?

Daarom hebben meer dan twintig organisaties en meer dan vijftig ambassadeurs de actie #bibvooriedereen op poten gezet. Ook de Bib van Balen roept iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om het bibcharter te ondertekenen, net zoals onze burgemeester Johan Leysen. De Balense kinderboekenschrijfster en ambassadrice Ruth Wielockx ging hem al voor. Zo geven we samen een sterk signaal dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. 

Je kan het charter tekenen op www.bibvooriedereen.be. Op de petitiepagina kan je in de rechterkolom je gegevens achterlaten. Er staat ook een standje in de Bib van Balen zelf waar je digitaal of op papier je handtekening kan zetten.

 

 Bekijk het filmpje van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie:

Nieuwsoverzicht
#bibvooriedereen

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus