Gemeente Balen Gemeente Balen

Huis van het Kind zoekt vrijwillige kinderoppassers

maandag 18 juni 2018

Het Huis van het Kind Regio Mol is op zoek naar vrijwilligers die op kinderen van 0 tot 3 jaar passen terwijl hun mama's Nederlands leren. De opvangmomenten gaan door van september 2018 tot juni 2019 op dinsdag of donderdag tussen 9u en 12u in kinderclub 't Krekeltje (Molderdijk 27, Mol).

Integratie bevorderen

Het leren van Nederlands bevordert de integratie van anderstalige vrouwen. Daarom organiseert het Huis van het Kind Regio Mol samen met de centra voor volwassenenonderwijs CBE Kempen en VSPW Mol op dinsdag- en donderdagvoormiddag tussen 9u en 12u het project Moeder-Taal waarbij anderstalige moeders Nederlandse lessen volgen.

 

Vrijwilligers voor kinderopvang

Om ook vrouwen met kleine kinderen de kans te geven deel te nemen, is er kinderopvang voorzien in de gebouwen van kinderclub ’t Krekeltje. Voor de organisatie van die opvangmomenten zoekt het Huis van het Kind nog vrijwillige oppassers of animatoren. Zij mogen rekenen op een verzekering en verplaatsingsvergoeding. 

 

Wat wordt verwacht van de vrijwilligers?

  • Je bent sociaal en je hebt een open, respectvolle en zorgzame houding.
  • Je werkt graag met (kleine) kinderen en hebt hier de nodige basiskennis voor.
  • Je werkt ook graag in groep met de kinderen en hun mama’s
  • Je bent beschikbaar op dinsdagvoormiddag en/of donderdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur.
  • Je bent minimum 1 voormiddag aanwezig per twee weken en je engageert je voor een ‘langere’ periode tussen september 2018 en juni 2019.

 

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met Huis van het Kind via 014/33 15 81 of mail naar dagmar.gooris@gemeentemol.be. We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Nieuwsoverzicht

Contact

OCMW-huis

adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be