Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: 19 kinderen kregen gratis huiswerkbegeleiding

dinsdag 12 juni 2018
Met het einde van het schooljaar in zicht, blikken we even terug op het project 'huiswerkbegeleiding'. Dit schooljaar kregen 19 leerlingen huiswerkbegeleiding van 10 vrijwilligers. Een mooi resultaat dat ons aanzet om volgend jaar zeker verder te doen met huiswerkbegeleiding.

Bij het begin van het schooljaar werden er 20 kinderen uit 17 gezinnen aangemeld. De begeleiding van 1 kind dat tijdens het vorig schooljaar al begeleid werd, is op vraag van de ouders dit schooljaar verdergezet.

Er werd aan het begin van het projectjaar bij 18 kinderen uit 15 gezinnen effectief huiswerkbegeleiding opgestart. In januari is er nog een kind aangemeld waar huiswerkbegeleiding is opgestart. In februari heeft 1 gezin afgehaakt. Vanuit de school werd ter vervanging een ander kind aangemeld waar alsnog huiswerkbegeleiding werd opgestart. Hierdoor nemen momenteel 19 kinderen uit 16 gezinnen deel aan het project.

Doelgroep van het project zijn in de eerste plaats kinderen uit het 1ste leerjaar. Doordat er tijdens dit schooljaar voldoende vrijwilligers zich engageerden als huiswerkbegeleider konden ook kinderen uit de hogere studiejaren deelnemen. Uit volgende studiejaren nemen kinderen deel:

  • 13 kinderen uit het 1ste leerjaar
  • 4 kinderen uit het 2de leerjaar
  • 1 kind uit het 3de leerjaar
  • 1 kind uit het 5de leerjaar.

Deze kinderen worden door 10 enthousiaste en geëngageerde vrijwilligers begeleid. Ze krijgen hierdoor extra ondersteuning en kansen wat een positieve invloed heeft op hun schoolresultaten!

 

Voor volgend schooljaar zoeken we nog extra vrijwilligers

Om nog meer kinderen te kunnen helpen, zoeken we nog extra vrijwilligers die elke week gedurende 1 uurtje bij een gezin thuis een kind willen begeleiden bij hun huiswerk. Ken je iemand of wil je zelf helpen? Neem contact op met Ann Michiels (014/68 71 93) in Den Travoo. 

Nieuwsoverzicht
huiswerkbegeleiding

Contact

OCMW-huis

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be