Gemeente Balen Gemeente Balen

Scholennieuws: Klavertje 4 doet aan zomerlezen

dinsdag 12 juni 2018
De Bib start deze zomer met een project in 'Klavertje 4' (school Olmen). Hoe dit verliep, lees je in september in de volgende nieuwsbrief. Intussen roepen we op om ook jouw leerlingen alvast aan te sporen om deze zomer te lezen want ze verliezen snel een leesniveau als ze niet regelmatig lezen.

Schreeuw het van de daken… doe mee aan zomerlezen
Motiveer het zomerlezen…  onze Bib schreeuwt  het alvast van de daken, zodat al de gedane moeite van de leerkracht (en leerlingen) doorheen het schooljaar niet ‘in verval’ raakt tijdens die eindeloos lange verplichte zomerstop.

Wij  verkondigen dit nieuws alvast aan iedereen die het lezen wil via een artikel in het zomereditie van het gemeentelijke infoblad, dat je dus (je raadt het al) tijdens de zomermaanden kan lezen.

Onze bib-gastvrouwen gaven ook nog een extra duwtje in de rug tijdens het laatste uitleenbezoek van de eerste leerjaren, want voor beginnende lezertjes is zomerlezen van groot belang.

Daarnaast profiteren we van deze gelegenheid om ook leerkrachten op te roepen ook eens een jeugdboek mee te nemen in hun valies: leer je doelgroep nog beter kennen door je neus eens in een ontspannend luchtig jeugdboek te steken. Het moet niet altijd complex zijn, toch? Ook jullie brein verdient wat rust, denken wij dan. 

Nieuwsoverzicht
lezen

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus