Gemeente Balen Gemeente Balen

Gewijzigde dienstregeling buslijn 17a en 20 vanaf 25 juni

maandag 18 juni 2018

Op 25 juni voert De Lijn haar jaarlijkse wijzigingen in de dienstregelingen door. Voor de buslijnen 17a en 20, die door Balen rijden, zijn er hier en daar kleine aanpassingen. Er zijn geen grote wijzigingen voor de haltes in Balen.

Lijn 17a: Diest - Mol/Leopoldsburg

Vanaf 25 juni* wordt er een reiswegverandering doorgevoerd in Tessenderlo. De bediening van Lichtveld wordt richting Diest uit de reisweg gehaald, de halte Lichtveld wordt 165 meter verplaatst naar de andere kant van het kruispunt op de Diesterstraat. De rit op woensdagen met vertrek om 12u15 in Mol wordt met 2 minuten verlaat en zal in de toekomst vertrekken om 12u17.

 

Lijn 20: Tessenderlo - Meerhout - Geel/Mol

Vanaf 25 juni* zullen de ritten die via de Neerstraat in Tessenderlo rijden een kleine reiswegverandering ondergaan naar aanleiding van de wijzigingen in de verkeerscirculatie van de gemeente Tessenderlo. 't Loo wordt toegevoegd aan de reisweg. Dit brengt ook een kleine verschuiving in rijtijden met zich mee. Op vraag van de Lidwina Stichting in Mol wordt er nog een extra halte toegevoegd: de halte Mol Lidwina Stichting 3. Deze werd al enkele maanden als tijdelijke halte bediend. Vanaf 25 juni* zal deze dan ook vast opgenomen worden bij de functionele ritten op lijn 20 die de Lidwina Stichting aandoen.

 

*Omdat deze wijzigingsperiode samenvalt met de ingang van onze vakantiedienstregeling, zullen de wijzigingen voor de weekdagen in de schoolperiode effectief doorgaan op 1 september 2018. De wijzigingen in het weekend, op feestdagen of weekdagen in de vakantieperiode zullen onmiddellijke ingang hebben op 25 juni 2018.  

 

Bijsturing rijtijden

Bijkomend bij deze wijzigingen op specifieke lijnen, hebben een groot aantal lijnen rijdtijdanalyse ondergaan. Waar nodig werden de rijtijden bijgestuurd en aangepast aan de situatie op de weg. Voor de exacte doorkomsttijden aan een bepaalde halte raadpleeg je best de routeplanner, de app of de dienstregeling van De Lijn.

Op de website van De Lijn vind je: 

 

Meer info

De Lijn Limburg
tel. 070/220 200 (weekdagen: 7u-18u, zaterdag 10u-18u)
www.delijn.be

Nieuwsoverzicht