Gemeente Balen Gemeente Balen

Foto's: Peuters zetten bewoners Ter Vest in bloemetjes

vrijdag 25 mei 2018
Op vrijdag 25 mei vond het Peuterspeelpunt uitzonderlijk plaats in woonzorgcentrum Ter Vest. Peuters overhandigden er symbolisch bloemetjes aan de bewoners. Het is één van de vele initiatieven van OCMW Balen om jong en oud elkaar te laten ontmoeten in het woonzorgcentrum. Bekijk de foto's.

Bekijk de foto's van het Peuterspeelpunt in WZC Ter Vest op Facebook (beelden Anja Engelen)

 

Wat is het Peuterspeelpunt?

Het Peuterspeelpunt is een ontmoetingsplaats voor (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen van 0 tot 3 jaar, dat meestal elke vrijdag tussen 9u en 11u45 plaatsvindt in de Kinderclub (Veststraat 46) van de buitenschoolse kinderopvang Kikoen. Baby's en peuters van nul tot drie jaar kunnen er spelen en contact leggen met andere kindjes. Zo ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en wordt de stap naar de kleuterklas gemakkelijker. Ouders kunnen er andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen over de opvoeding.

 

Te gast in woonzorgcentrum

Op vrijdag 25 mei was het Peuterspeelpunt uitzonderlijk te gast in WZC Ter Vest. De ouderen genoten zichtbaar van het contact met kinderen. Omdat ze er echt van opfleuren, overhandigden de peuters symbolisch papieren bloemetjes aan de bewoners van het woonzorgcentrum.

 

Jong en oud samenbrengen

Het Peuterspeelpunt in WZC Ter Vest is één van de vele initiatieven die OCMW Balen neemt om jong en oud samen te brengen in het woonzorgcentrum. Eind augustus vorig jaar werd er nog een gloednieuw speeltuintje ingehuldigd om een brug te slaan tussen de bewoners op leeftijd en hun jonge bezoekers. In de zomervakantie zijn er Grabbelpasactiviteiten, in december komt de Sint langs in het woonzorgcentrum, met Kerstmis zorgt een zangkoor van school Centrum voor een muzikaal intermezzo en maandelijks komt een leerjaar van diezelfde school op bezoek. De bewoners zijn ook steevast te gast op de repetitie van het schoolfeest van De Twinkeling en school Centrum.

Nieuwsoverzicht
Peuterspeelpunt in WZC Ter Vest

Contact

OCMW-huis

Open vandaag: 13u - 17u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be