Gemeente Balen Gemeente Balen

Deelkistjes en mobiele bakoven brengen Balenaars bij elkaar

donderdag 05 juli 2018
Kweek je zelf groenten en fruit in je tuin? Heb je kippen? Heb je regelmatig overschotten die je graag uitdeelt? Vraag dan een gratis deelkistje aan en laat buren en passanten meegenieten. Dat stimuleert lokale producten, voorkomt voedselverspilling en brengt mensen dichter bij elkaar.

Vraag een gratis deelkistje aan

Je kan zo’n gratis deelkistje aanvragen door een mailtje te sturen naar Geert Pouders van de dienst samenlevingsopbouw (gemeente Mol), die zowel in Balen als in Mol coördinator is van dit project. De kistjes, gemaakt door De Schakel (Balen) en Den Brand (Mol), zijn gepersonaliseerd per gemeente. Vergeet bij je aanvraag dus zeker niet te vermelden dat je een Balens kistje wilt. Om een deelkistje te verkrijgen, moet de aanvrager in Balen wonen, het kistje op Balens grondgebied gebruiken en een engagementsverklaring invullen.

 

Fotowedstrijd

Om een deelkistje te verkrijgen, moet de aanvrager in Balen wonen, het kistje op Balens grondgebied gebruiken en een engagementsverklaring invullen. Alle deelnemers krijgen aan het einde van de zomer bovendien de kans om mee te doen aan een fotowedstrijd, waarmee ze een kistje vol lekkere, lokale producten kunnen winnen.

 

Bakovens brengen mensen samen

De deelkistjes kaderen in het project ‘Kempense ovenschotels’, dat mensen wil samenbrengen rond de bakoven. Balense en Molse verenigingen en scholen kunnen bij de Molse dienst samenlevingsopbouw ook terecht om een mobiele oven te lenen. Ideaal om samen pizza’s, brood, ovenschotels,… te bakken, als alternatief voor of aanvulling op bv. een schoolfeest of een ledenbarbecue.

 

Receptenboekje met bakovengerechten

Bij de dienst samenlevingsopbouw en in VC De Kruierie kan je voor slechts 2 euro ook een receptenboekje vol lekkere bakovengerechten kopen. Het boekje werd samengesteld i.s.m. verschillende inwoners van Mol en Balen die recepten testten en inzonden. De opbrengst van het boekje gaat integraal naar de sociale partners van dit project.

 

Samenwerking tussen Balen en Mol

Het project ‘Kempense ovenschotels’ is een samenwerking tussen de gemeenten Balen en Mol dankzij LEADER-subsidies van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO), de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen.

 

Info: Geert Pouders, dienst samenlevingsopbouw gemeente Mol, 014/33 16 22, samenlevingsopbouw@dsomol.be

Nieuwsoverzicht