Gemeente Balen Gemeente Balen

Gezocht: vrijwilligers Praatpunt

dinsdag 22 mei 2018

Het OCMW van Balen is op zoek naar extra vrijwilligers die de 2e en 4e dinsdagnamiddag (13u30-15u30) van de maand het Praatpunt willen begeleiden in Den Travoo. In dit Praatpunt kunnen anderstaligen hun Nederlands oefenen tijdens een gezellige (niet-schoolse) babbel met Nederlandstaligen.

Wat wordt van je verwacht?

Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze zich twee keer per maand willen engageren, elke 2e en 4e dinsdag van 13u30 tot 15u30. De vrijwilligers praten in dit Praatpunt met anderstaligen, begeleiden de gesprekken aan tafel en zien er op toe dat iedereen aan bod komt. Om in aanmerking te komen moet je meerderjarig en enthousiast zijn, maar je hoeft niet specifiek uit Balen te komen. Een vrijwilliger heeft affiniteit met andere culturen en wil anderstaligen een oefenkans bieden om hun Nederlands te leren en te verbeteren.

 

Wat krijg je in ruil?

Als vrijwilliger krijg je de unieke kans om mensen uit andere culturen te ontmoeten en hen verder op weg te helpen met onze taal. De vrijwilligers van het Praatpunt mogen rekenen op de nodige ondersteuning. Er is altijd iemand aanwezig om vragen aan te stellen of feedback te vragen. Er is ook het nodige materiaal (boeken, spelletjes, Wablieftkrant) voorhanden. Enkele malen per jaar zijn er vormings-en intervisiemomenten en een bedankmoment.

 

Interesse?

Kandidaten mogen zich aanmelden bij Martine Clemens (014/82 98 53, martine.clemens@ocmwbalen.be) of Ine Noukens (014/82 98 32, ine.noukens@ocmwbalen.be)

Nieuwsoverzicht

Contact

Den Travoo

Open vandaag: 9u - 16u
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/68 71 93
e-mail
info@ocmwbalen.be